Kvinne hardt skadd etter rottweiler-angrep i Elverum

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 29 år gammel kvinne er hardt skadd og en annen mann er skadd etter å ha blitt angrepet av en hund i Elverum. Hunden ble avlivet av politiet på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundeeieren var ute på tur med hunden ved Elverum stasjon da han fikk et anfall og gikk i bakken. En 33 år gammel mann som befant seg i nærheten stormet til for å hjelpe mannen, men da angrep hunden ham.

En 29 år gammel kvinne som så det hele kom til for å hjelpe de to da hun også ble angrepet av hunden, som var en blandingshund mellom dobermann og rottweiler.

Begge ble bitt flere ganger i armen, og ble fraktet til sykehuset i Elverum. Kvinnen er hardt skadd, og må opereres, opplyser politiet.

Aggressiv

I en pressemeling opplyser politiet at andre personer etter hvert klarte å få bundet hunden fast på stedet med hundens halsbånd. Da politiet kom til stedet var hunden fastbundet og meget aggressiv.

«Det ble gjort forsøk på å roe ned hunden uten å lykkes, og man fryktet at hunden kunne slite seg løs. Det ble derfor fattet beslutning om avliving av hunden på stedet. Hundeeieren forklarte også til politiet at hunden var farlig», skriver politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hundeeieren er mildt sagt i sjokk. Han samtykket til avliving på stedet, opplyser operasjonsleder Kjartan Waage i Hedmark politidistrikt til NTB.

Skutt

Politiet opplyser at Viltnemnda ble kontaktet for avliving, men at de ikke hadde egnet våpen for å foreta avliving på stedet. «Dette ble derfor gjort av en av polititjenestemennene på stedet med politiets tjenestevåpen. Hunden døde momentant», skriver politiet.

– Vi vil avhøre både hundeeieren og de fornærmede så snart det lar seg gjøre. Det var også mange vitner til hendelsen, så vi vil også prate med dem, sier Waage.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.18 torsdag kveld.