Norsk gutt pågrepet av svensk politi

Bilen som ble stjålet i Meråker i Nord-Trøndelag tirsdag, er lokalisert i Sverige, og ett kjørefelt på E14 ved grensa er stengt. Gutten (16) som stakk av med bilen, kan være bevæpnet.
Bilen som ble stjålet i Meråker i Nord-Trøndelag tirsdag, er lokalisert i Sverige, og ett kjørefelt på E14 ved grensa er stengt. Gutten (16) som stakk av med bilen, kan være bevæpnet. Foto: Terje Næss / NTB scanpix

Den norske 16-åringen som tirsdag kveld ble pågrepet av svensk politi hadde våpen med seg da han ble arrestert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16-åringen hadde vært på flukt fra norsk og svensk politi i flere timer tirsdag før han ble pågrepet i Sverige.

Situasjonen er avklart, opplyste politiet til TV 2 klokken 22.15 tirsdag kveld.

– Gutten ble pågrepet av svensk politi idet han kom ut av bilen som var blitt lokalisert. Da ble han anmodet av politiet om å legge seg ned. Det gjorde han først ikke, så det ble litt dramatisk, men etter hvert etterkom han pålegget og resten av pågripelsen foregikk uten dramatikk, sier politiets innsatsleder Thor Inge Aas til fjernsynskanalen.

Aas sier til TV-kanalen at gutten bar våpenet med seg da han gikk ut av bilen, men at han ikke har opplysninger som tilsier at gutten rettet våpenet mot politiet.

Bilen gutten kjørte, en blå Audi stasjonsvogn, skal ha blitt stjålet i Sverige og ikke på Meråker som først meldt, skriver TV 2.

– Bilen har vært i bevegelse helt til den ble funnet. Og det er i utgangspunktet en sak for svensk politi, men av årsaker jeg ikke vil gå nærmere inn på, ble det iverksatt tiltak på norsk side, sier Aas, som opplyser at gutten er norsk statsborger.

16-åringen, som skal være en kjenning av politiet, blir fraktet videre til arresten i Østersund i Sverige.

Les også: Politiet stenger grense­over­gang i søk etter 16-åring

Personvernpolicy