Mann dømt for å ha gjemt 1 million i antikk gyngestol

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Høyesterett har ilagt en bot på 150.000 kroner til en mann som forsøkte å ta med seg drøyt 1 million kroner ut av landet på danskebåten. Pengene var gjemt i en antikk gyngestol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skulle ta ferja fra Oslo til København 1. oktober 2012. I bilen hadde han med seg en antikk gyngestol. Han ble stoppet i kontroll, og stolen ble gjennomlyst. Bildene viste en rekke mindre pakker inne i sitteputen. Pakkene viste seg å inneholde ti vakuumpakkede seddelbunker.

Mannen var klar over at man ikke har lov til å ta med seg mer enn 25.000 kroner ut av landet uten å deklarere utførselen.

Mannen ble dømt i både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett. Lagmannsretten dømte i februar i år mannen til en bot på 150.000 kroner, eller 40 dagers ubetinget fengsel dersom boten ikke ble betalt.

Mannen anket saken videre til Høyesterett. Han mente riktig straff ville være en mindre bot og betinget fengsel. Dette begrunnet han med at hans økonomiske situasjon ville gjøre det umulig å betale en bot på 150.000 kroner.

Høyesterett har nå avgjort saken, og konkluderer med at utgangspunktet i slike saker skal være en bot som utgjør 20 prosent av beløpet som er forsøkt ført ut av landet. I dette tilfellet vil det utgjøre en bot på 200.000 kroner. Mannen gis imidlertid strafferabatt fordi han har tilstått og fordi det har gått lang tid. Boten settes derfor til 150.000 kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus