Mann siktet for voldtekt på Burger King i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet avviser at mannen (27) som er siktet for å ha voldtatt en kvinne på Burger King i Oslo, har tilstått, men de føler seg sikre på at riktig person er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Foreløpig forklaring gjør at vi regner det som ganske sikkert at dette er riktig person, sier politiet til NRK. De understreker at mannen ikke har tilstått.

VG meldte tidligere mandag at en 27-årig mann hadde tilstått voldtekten, men artikkelen ble senere endret.

– Som en følge av medieoppslagene, meldte en person seg i vakta søndag kveld klokken 20 og kom med opplysninger som knytter ham til handlingen, sier leder Kari-Janne Lid ved avdelingen for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til avisen.

Mannen ble umiddelbart pågrepet og siktet for overfallsvoldtekt. Han vil bli avhørt i dag, og politiet vil deretter ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Lid.

Ukjent for kvinnen

Den fornærmede kvinnen, som er i 30-årene, meldte fra til en vekter i restauranten like etter overfallet, som skjedde på toalettet. Hun har fortalt politiet at gjerningsmannen var ukjent for henne, og kunne kun gi en vag beskrivelse av ham. Kvinnen har vært til undersøkelse på voldtektsmottaket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vaktleder Arne Kaspersen i Oslo-politiet bekreftet overfor NTB søndag at de har videobilder av den mistenkte gjerningsmannen, men at de på dette tidspunktet ikke kjente identiteten hans.

Gjest

Den mistenkte gjerningsmannen var en gjest som spiste på restauranten før han fulgte etter kvinnen inn på toalettet, skriver NRK.

Kriminaltekniske undersøkelser på toalettet der voldtekten skal ha funnet sted, ble gjort av politifolkene som var på stedet natt til søndag.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 00.12.