Skutt politimann på bedringens vei

BEDRING: Politmannen på Ottestad som ble skutt, er alvorlig skadet, men politiet håper at han snart er tilbake på beina.
BEDRING: Politmannen på Ottestad som ble skutt, er alvorlig skadet, men politiet håper at han snart er tilbake på beina. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Polititjenestemannen i 40-årene som ble alvorlig skadd i en skuddveksling på Ottestad i Hedmark, er på bedringens vei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er oppegående, men har en alvorlig skade som trenger videre behandling, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politimannen er «på beina og ved godt mot», forteller hun.

– Han er fortsatt på Ullevål sykehus i Oslo for behandling, men vil etter hvert bli utskrevet. Vi håper på å ha ham raskt her igjen, sier Dobloug.

Polititjenestemannen i 40-årene ble truffet i overkroppen under skuddvekslingen, som skjedde på Ottestad i Stange kommune i Hedmark lørdag ettermiddag.

Bakgrunn: Politipatrulje ble møtt med skudd

Politimennene avhørt

Den 38 år gamle mannen som åpnet ild mot politiet, ble selv skutt og drept. Spesialenheten for politisaker etterforsker om politiet handlet i tråd med instruksene under hendelsen, og det ble gjennomført avhør med den skadde politimannen søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi var på sykehuset og fikk gjennomført et avhør der, sier etterforskningsleder Olav Kjetil Moe i Spesialenheten for politisaker til NTB.

Spesialenheten har dermed avhørt alle de tre polititjenestemennene som var direkte involvert i hendelsen.

– I og med at vi har iverksatt etterforskning, har alle de tre polititjenestemennene mistenktstatus. Det var riktig å gi dem denne statusen, også for å ivareta deres rettigheter, sier Moe.

Les også: Spesialenheten har avhørt den skutte politimannen

Tilbake på jobb

Det ble avfyrt i alt to skudd, ett fra politiet og ett fra mannen som ble drept, melder TV 2. De to polititjenestemennene som kom uskadd fra hendelsen, var mandag tilbake på jobb, deriblant politimannen som skjøt, ifølge TV 2s opplysninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten fortsatte samtidig sin etterforskning med nye avhør av vitner, kriminaltekniske undersøkelser og gjennomgang av beviser som er samlet inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moe ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som er kommet fram i avhør hittil.

– Det er viktig at informasjonen som gis fra vår side, er korrekt. Av den grunn er det ikke riktig å gå inn på innholdet i forklaringene ennå, sier etterforskningslederen.

Var med i våpenlag

Skytingen skjedde inne i en boligblokk i Godtlandsveien på Ottestad. Politiet rykket ut etter å ha fått melding om en person som framsto som ruset og ustabil.

– Vi ble ganske raskt møtt av en mann med våpen, og det ble løsnet skudd, sa stasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon til NTB etter hendelsen.

Mannen som ble skutt og drept, var medlem av et lokalt skytterlag, men han skjøt med et håndvåpen av en annen type enn den han brukte i skytterlaget. Politiet visste hvem han var, men vil ikke betegne ham som en «kjenning».