– Politiet sjekket ikke lapp funnet i Tinas leilighet

Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Politiet skal i 15 år ha hatt en av de drapssiktede mennenes kontaktinformasjon på en lapp skrevet av Tina Jørgensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lappen fant politiet i den drepte 20-åringens leilighet. På det som betegnes som en skriblelapp var det skrevet ned en rekke ting, blant annet sto fornavnet og telefonnummeret til en av de nå drapssiktede 36-åringene. Men han ble ikke sjekket opp mot navnet eller kontaktet, skriver VG.

Lappen skal ha ligget framme og vært lett tilgjengelig da den ble beslaglagt. Nettopp dette gjør at drapsetterforskerne mener det var kontakt mellom Tina Jørgensen og den ene siktede relativt kort tid før drapet, skriver avisen.

– Vi ønsker ikke å kommentere hvilke beslag som er gjort i saken, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt.

Sett i Stavanger

36-åringen som først ble pågrepet i drapssaken, skal ha gitt politiet opplysninger om at Tina Jørgensen traff flere av de siktede i Stavanger sentrum den siste kvelden hun var i live, skriver Stavanger Aftenblad.

Etterforskningslederen vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

– Det vi kan si om dette, er at vi er interessert i alle tips som kan si noe om hvor de siktede var den aktuelle helgen. Dersom noen vet noe om dette, så håper vi de vil ta kontakt med oss så snart som mulig, sier Dahl til Aftenbladet.

Den siste sikre observasjonen av Tina Jørgensen i live ble gjort utenfor Riggen gatekjøkken ved Torget i Stavanger sentrum rundt klokken 1.20 den 24. september 2000. Hun hadde vært ute med sin kjæreste og venner.

26. oktober samme år ble hun funnet død ved en tilfeldighet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.

Anker

Fire menn fra Lyngdal ble pågrepet og varetektsfengslet i forrige uke, siktet for drap eller medvirkning til drap. Alle nekter straffskyld etter siktelsen. Fredag ble det kjent at den eldste av de siktede, en 38-åring, anker fengslingskjennelsen.

38-åringen ble fredag avhørt av politiet for andre gang. Under avhøret fikk 38-åringen kjennskap til politiets opplysninger fra avhøret av den først pågrepne i saken. Det er disse opplysningene politiet bygger siktelsen mot mannen på.

– Opplysningene som min klient fikk, viser at det ikke er grunnlag for siktelsen mot ham, sier forsvarer Olav Sylte til NTB.

Sylte sier de kommer til å anke fengslingskjennelsen.

– Dette har vi ikke kunnet gjøre hittil, fordi opplysningene har vært klausulerte. Jeg håper politiet bruker helgen på å vurdere siktelsen, sier forsvareren, som regner med at lagmannsretten vil ta stilling til anken på mandag.

Politiet ønsker ikke å kommentere anken eller opplysningene fra avhøret.

Kvinne avhørt

Ifølge opplysninger som er kommet fram i flere medier mener politiet også at søsteren til en av de fire siktede var i Stavanger den helgen Tina Jørgensen ble drept, og at hun hadde en rolle i drapet. Kvinnen, som døde for noen år siden, var søster av 36-åringen som ble pågrepet først.

Ifølge NRK skal kvinnen allerede i 2000 vært i samtaler med politiet i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen, uten at det førte politiet noe videre i oppklaringen.

Personvernpolicy