Publikum reddet dagen

UVANLIG: Sivilister blir stort sett oppfordret til å holde seg unna ulykker, men denne gangen var det knapt med tid og alle hender måtte bidra.
UVANLIG: Sivilister blir stort sett oppfordret til å holde seg unna ulykker, men denne gangen var det knapt med tid og alle hender måtte bidra. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Redningsetatene gikk til det uvanlige skrittet å be forbipasserende om hjelp da det knep om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da en bil veltet i Dronning Eufemias gate i Oslo fredag var det ikke nok med personalet fra brannvesen, politi og helsevesenet for å berge bilen.

En av redningsbilene fra hovedbrannstasjonen i Oslo rykket ut den korte strekningen og kom til ulykkesstedet hvor en person lå fastklem i bilen, skriver Brann- og redningsetaten i Oslo på sin facebookside.

De to som rykket ut hadde ingen sjanse til å snu bilen alene, men da var redningsleder Håvar snarrådig.

– Jeg ropte til en gjeng forbipasserende, og ba dem hjelpe til med å få bilen på rett kjøl. De fikk noen raske instruksjoner, og så gikk vi i gang. Det var fint at både politifolk, helsepersonell, brannfolk og sivilister kunne jobbe så fint sammen, sier redningslederen om situasjonen, skriver etaten på facebook.

Redningslederen takker publikum for hjelpen i den noe spesielle situasjonen, for vanligvis ber nødetatene publikum holde seg unna.

Personvernpolicy