Kronprinsessen: – Jeg forstår at folk reagerer

Kronprinsesse Mette-Marit sier at hun har forståelse for at det kommer negative reaksjoner på det mye omtalte luksuscruiset i sommer.
Kronprinsesse Mette-Marit sier at hun har forståelse for at det kommer negative reaksjoner på det mye omtalte luksuscruiset i sommer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit fikk onsdag en rød samtalebenk i gave av Røde Kors, i anledning organisasjonens 150-årsjubileum. På benken måtte hun svare på spørsmål om kronprinsparets mye omtalte luksuscruis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsessens røde benk er en av 400 som skal plasseres ut rundt om i landet. Benkene, som symboliserer at Røde Kors er til stede lokalt, er også symboler på åpne møteplasser.

De blir plassert på synlige steder i lokalsamfunnet – på torg, i gågater, på togstasjoner og utenfor kjøpesentra.

– Vi gleder oss til å se benkene våre land og strand rundt – gjerne med gode samtalepartnere på, sier generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid, til organisasjonens hjemmesider.

Les også: Kronprins Haakon: – En venn inviterte til yacht-ferie

Luksuscruise

Onsdag mottok kronprinsesse Mette-Marit sin egen samtalebenk av Røde Kors. Hun møtte Røde Kors-president Sven Mollekleiv og fikk en samtale på benken med Naghmeh Gorgin – en tidligere flyktning som nå bidrar som frivillig i Oslo Røde Kors.

Kronprinsessen vil la benken stå i Slottsparken, slik at også andre kan bruke den.

Ved overrekkelsen av benken hadde et samlet norsk pressekorps møtt opp, og journalistene stilte blant annet spørsmål om det mye omtalte luksuscruiset kronprinsparet hadde i Middelhavet i sommer. Flere har reagert på at Slottet ikke har villet opplyse om hvem som betalte for oppholdet på yachten.

– Forstår at folk reagerer

Kronprinsesse Mette-Marit sa onsdag at hun har forståelse for at det kommer negative reaksjoner, skriver Nettavisen.

– Jeg skjønner at det er noe folk reagerer på. Det kom ut på en måte som ikke var god for oss, det er helt klart, og jeg forstår at folk reagerer på det, sier kronprinsessen.

Tidligere denne måneden fikk kronprinsen spørsmål om cruiset.

– For oss var det en invitasjon fra en venn av oss. Vi var på besøk i noen dager. Det er så enkelt som det, sa kronprins Haakon, som nektet å si hvem denne vennen var. Se intervjuet med kronprinsen her:

Personvernpolicy