Viktige Tina-bevis aldri funnet

15 år etter drapet på Tina Jørgensen i Stavanger, er fire menn siktet for drapet.
15 år etter drapet på Tina Jørgensen i Stavanger, er fire menn siktet for drapet. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tina Jørgensens (20) mobiltelefon, filofax og veske har aldri blitt funnet. Blir de funnet, kan de gi politiet noen av de viktigste bevis i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mener at hun hadde disse tingene med seg. Å finne disse kan gi oss viktig informasjon om hva som skjedde og kan derfor være nyttige for oss, sier etterforskningsleder og politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl til VG.

Dahl avkrefter overfor VG at noen av gjenstandene er funnet i den nye etterforskningen. Politiet har ransaket de fire siktedes boliger.

– Vi har ennå ikke fått gått gjennom disse beslagene, sier Dahl.

Ifølge avisen er en av politiets utfordringer i den nye etterforskningen av saken mangelen på tekniske bevis. Det var heller ikke biologiske spor på Tina Jørgensens kropp etter at hun hadde ligget delvis under vann i en kum i en måned.

Les også: Siktet i Tina-saken fortalte venn om vond hemmelighet

Håper på tilståelse

Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000 etter å ha vært savnet i én måned. I forrige uke ble fire menn fra Lyngdal pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til drepte Tina Jørgensen, Torunn Austdal Rasmussen, sier i et intervju med TV 2 at hun alltid har ment at ikke bare én person kan ha stått bak drapet på datteren.

– Fra dag én har jeg sagt at Tina var så fysisk sterk. Hun var som en villkatt, broren hennes klarte ikke å holde henne. Han og jeg har alltid sagt at det umulig kan ha vært bare én som har vært med på dette, sier Torunn Austdal Rasmussen til TV 2.

Tinas mor håper nå at de siktede tilstår.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har aldri følt at jeg har vært nærmere målet enn nå, men du vet aldri, sier hun.

Ingen av de fire siktede, som alle er varetektsfengslet i saken, erkjenner straffskyld. Politiet har avhørt tre av de siktede. Fjerdemann skal gi en såkalt fri forklaring onsdag. Det vil si at han snakker fritt uten å bli stilt konfronterende spørsmål.

Les også: Tinas mor: – Har aldri følt at jeg har vært nærmere målet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøker mulig kontakt

Politiet i Rogaland ba på en pressekonferanse mandag om tips om kontakten mellom avdøde og de fire pågrepne mennene.

Ifølge Stavanger Aftenblad har politiet opplysninger som viser at det var kontakt mellom Tina Jørgensen og personer i kameratflokken fra Lyngdal i tiden før hun forsvant. Politiet foretar nå en gjennomgang av flere hundre tusen tekstmeldinger og mobilsamtaler for å se om de kan knytte noen av de fire siktede Lyngdal-mennene til Stavanger-området helgen da Tina forsvant sporløst.

Etter at Tina ble funnet drept, sikret politiet seg teledata fra basestasjonene i de mest aktuelle områdene.

– Vi har fått inn tips som vi vil arbeide med for å se om de har verdi. Vi er spesielt interessert i opplysninger om kontakten mellom Tina og de fire siktede. Det ønsker vi å få informasjon om, sa etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl på pressekonferansen.

Han bekreftet også at politiet ikke kan utelukke at det kan komme flere pågripelser i saken.

Les også: Politiet ber om flere tips i Tina-saken