Sjelesørger ut av menighetsråd etter anklager om overgrep

Flere kvinner anklager en teolog i Rogaland for å ha gitt dem uønsket seksuell oppmerksomhet som sjelesørger. Nå har mannen trukket seg fra menighetsrådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen besluttet å trekke seg etter samtaler med biskop Erling Pettersen. Han sa våren 2015, etter å ha blitt konfrontert med de mest alvorlige beskyldningene, også fra seg sine presterettigheter. Han har delvis erkjent forholdet. Det er ikke anmeldt, ifølge Stavanger Aftenblad.

Den alvorligste beskyldningen mot den tidligere presten og underviseren ligger rundt 30 år tilbake i tid. Én kvinne beskylder mannen for å ha utnyttet sin posisjon som prest i flere sjelesorgssamtaler. Kvinnen var den gang i slutten av tenårene.

Også andre kvinner har beskyldt ham for å ha gitt dem uønsket oppmerksomhet. Disse sakene blir ikke karakterisert som like alvorlige som forholdet som ligger 30 år tilbake i tid, men blir av lærestedet mannen har vært ansatt ved beskrevet som «grenseoverskridende seksuell atferd».

Teologen mener seg omfattet av taushetsplikt og ønsker ikke å gi sin versjon av de aktuelle hendelsene. (

Personvernpolicy