Politiet fastslår at Trolltunga-fall var et uhell

Trolltunga og Ringedalsvatnet i Hardanger. Foto: Wikimedia Commons.
Trolltunga og Ringedalsvatnet i Hardanger. Foto: Wikimedia Commons.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet er ferdig med etterforskningen av fallet fra fjelltuppen Trolltunga i Hardanger. Den australske studenten som ramlet ned, var utsatt for et uhell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ingenting som tyder på noe annet enn at dette var et rent uhell. I forhold til hendelsesforløpet er det ikke flere etterforskningsskritt som gjenstår. Vi mangler kun sikker identifikasjon, sier lensmann i Hardanger, Terje Kvalvik, til Bergens Tidende.

Men allerede mandag opplyste politiet at det var den 24 år gamle universitetsstudenten Kristi Kafcaloudis fra Australia som falt ned fra Trolltunga i Hardanger og døde lørdag.

Les også: Student i 20-årene omkom i fall fra Trolltunga

Kvinnen studerte ved Universitetet i Bergen og var på fottur i det populære fjellområdet sammen med to venninner da den fatale ulykken skjedde. Hun skulle fotograferes og mistet balansen da hun skulle forsere noen steiner på vei ut på det karakteristiske fjellutspringet som ligger rundt 700 meter over Ringedalsvatnet. Kvinnen falt 200-300 meter ned i juvet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Turgåer falt i døden fra Trolltunga

24-åringens mor Milli Kafcaloudis sier i en uttalelse som er gjengitt i flere aviser, blant annet ABC News og The Courir-Mail , at en vakker sjel er gått bort.

«Med vår høyt elskede datters død har vi mistet en vakker sjel fra livene våre.»

«Vi finner kun trøst i at Kristi gjorde det hun elsket med sine venner, og at hun levde et liv fullt av eventyr og drømmer.»