Stordalen gir bort 5.000 gjestedøgn

Petter Stordalen vil bistå UDI med å ta imot flyktninger. Se video.

Hotellkongen Petter Stordalen har gjort det klart at han stiller med 5.000 gjestedøgn og mat til flyktninger på sine hoteller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette berører absolutt alle. Det er ingen som går uberørt av de scenene vi ser utspille seg i Europa nå, sier Petter Stordalen til NTB.

– Vi har sagt til UDI at vi skal bidra med dette når de har behovet. De får 5.000 gjestedøgn til disposisjon, gratis – bruk det når behovet er der, sier han.

Les også: – Tyskland har plass til 500.000 flyktninger hvert år

Gratis

Stordalen kom med nyheten om hotellplassene på en spontan pressekonferanse i Utlendingsdirektoratets lokaler i Oslo tirsdag ettermiddag. Han sier kostnaden for stuntet helt og holdent skal betales av hans egen hotellkjede, og ikke av UDI.

– Vi har gått ut med kostpris på 650 kroner, men ser at behovet er størtre. Men kostnaden er vi ikke opptatt av, sier Stordalen.

Også for elleve år siden stilte Stordalen opp med hotellrom til trengende.

– Dette gjorde vi også etter tsunamien i 2004, sa Stordalen på pressekonferansen.

Stordalen møtte UDI klokken 13 tirsdag ettermiddag, og UDI-sjef Frode Forfang fikk først høre om tilbudet under møtet.

Christine Wilberg, avdelingsdirektør i region- og mottaksavdelingen i UDI sier til NRK at tilbudet vil bli benyttet dersom de ikke klarer å skaffe andre lokaler.

Artikkelen fortsetter under videoen.

UDI om Stordalens gjestedøgn-gave:

Les også: Bosnia-flyktninger klarer seg like bra som nordmenn

Akutt problem

Allerede i april lovte hotell- og kjøpesentermilliardæren at han ville tilby husly for inntil 1.000 flyktninger. Denne helgen bodde 50 asylsøkere gratis to netter på et Stordalen-eid hotell på Gardermoen.

– Vi gjør dette på bakgrunn av samtaler vi hadde med UDI gjennom helgen, hvor vi måtte kaste oss rundt på kort tid for å løse et akutt problem. Dette handler om de som kommer inn og ikke er registrert, eller er delvis registrert, de som trenger en seng å sove i og som trenger mat på bordet. Det bidro vi med gjennom helgen, sier Stordalen.

– Det eneste UDI må sjekke nå, er om det dette rent juridisk er greit, legger han til.

Det kom 2.313 asylsøkere til Norge i august. Det er det høyeste tallet på en enkelt måned siden Bosnia-krigen på 1990-tallet.

Les mer: FN: – Flere millioner på vei mot Europa fra Syria