Turgåer falt i døden fra Trolltunga

Artikkelen fortsetter under annonsen

En turgåer mistet livet etter å ha falt fra Trolltunga i Hordaland lørdag kveld. Den omkomne er en utenlandsk statsborger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noen minutter etter midnatt fikk vi bekreftet at en person har falt fra Trolltunga, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Vedkommende ble funnet død under det kjente fjellpartiet, opplyser politiet til NRK.

– Vi har ingen sikker identitet og kan ikke si noe om kjønn eller alder, men det er bekreftet at det er snakk om en utenlandsk statsborger, sier Kronen til NTB.

Politi og helikoptermannskaper startet klokka 9 søndag morgen et forsøk på å hente den omkomne.

Fritt fall

Et SeaKing redningshelikopter landet først på Trolltunga med mannskap fra politiet rundt midnatt. Helikopteret returnerte senere på natta til Sola for å vente på dagslyset.

– Røde Kors og en alpin redningsgruppe fra Stavanger er også der, fortalte redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det karakteristiske fjellpartiet Trolltunga ligger rundt 1.100 meter over havet og stikker ut omtrent 700 meter over Ringedalsvatnet. Det er 200– 300 hundre meter fritt fall der personen falt.

Lenge uvisst

Et turfølge ringte inn en melding om ulykken, men dårlig mobildekning i området gjorde at det var vanskelig å motta en klar beskjed. Etter den første samtalen var det ingen kontakt med turfølget før helikopteret kom fram til stedet, og det var lenge uklart hva som hadde skjedd.

– De to som meldte fra var ikke av samme nasjonalitet. De fortalte at det var en gruppe på rundt 30 personer i nærheten, men vi vet ikke hva slags gruppe det er snakk om, forteller Kronen.

De to som ble hentet ned, ønsket å returnere til Bergen og ønsket ikke oppfølging.

– Men vi vil prøve å hjelpe dem også, sier operasjonslederen.

Folk fra politiet skal også ta kontakt med dem som er igjen på fjellet, men Kronen sier det vil ta flere timer å gå inn dit. Trolig kan noen flys inn når helikopteret er tilbake.

Politiet meldte om hendelsen kort tid før klokken 21 lørdag. (©NTB)