Nødlandet småfly tok av igjen fra vei i Lørenskog

Se da flyet tok av igjen fra bilvveien etter at motoproblemene var løst.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 18 år gamle gutten som måtte nødlande med et småfly på Sykehusveien i Lørenskog, fikk flyet i lufta igjen et par timer senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

18-åringen fikk ros for den beherskede måten han håndterte krisesituasjonen på.

Rundt klokka 11 torsdag formiddag får den lille Cessnaen motorproblemer. Småflyet er i lufta, på vei fra flyplassen på Gardermoen til Kjeller, da det blir klart at dit vil det ikke klare å nå fram. Flyet må nødlande i et område som normalt er sterkt trafikkert.

I cockpiten sitter en 18-åring og hans jevnaldrende kamerat.

Beholdt roen

– Flygeren er en gutt på 18 år. Han var veldig flink som beholdt roen. Også andre flygekyndige på stedet gir ham honnør for måten han taklet denne situasjonen på, sier innsatsleder Marit Furuseth i Romerike politidistrikt til NTB.

Kort tid etter at motorproblemene oppsto, sto flyet trygt og uskadd på Sykehusveien i Lørenskog etter det som blir beskrevet som en kontrollert nødlanding.

– Flygeren hadde kunnskap om at veien var stengt på grunn av flomfaren på Østlandet da han valgte å sette flyet ned nettopp her, sier Furuseth.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette er verdens skumleste flyplasser

Havarikommisjonen på stedet

Havarikommisjonen var på stedet for å gjøre sine undersøkelser for best mulig å klargjøre årsaksforholdene og hendelsesforløpet. Politiet gjorde egne undersøkelser for å finne ut hva som måtte gjøres med flyet for å få det bort fra veibanen.

Ved 12.30-tiden ble motoren startet, for så å bli stanset igjen.

Klokken 13.09 satte 18-åringen på nytt kursen for Kjeller. Flyet lettet tilsynelatende kontrollert og fløy i retning flyplassen i Skedsmo like nord for Lillestrøm.

Se hele NTBs direktesending fra nødlandingen i videoen under:


Les også: Her lander de på den fryktede Madeira-flyplassen