Egeland ber om 3 milliarder til Syria-flyktninger

Jan Egeland ber regjeringen øke bevilgningene for å hjelpe Syria-flyktningene i nærområdene til 3 milliarder kroner.
Jan Egeland ber regjeringen øke bevilgningene for å hjelpe Syria-flyktningene i nærområdene til 3 milliarder kroner. Foto: AP / NTB scanpix

Generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland ber regjeringen øke bevilgningene for å hjelpe Syria-flyktningene i nærområdene til 3 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egeland er glad for at hele det politiske spekteret i Norge understreker behovet for økt hjelp i nærområdene, skriver Vårt Land.

Flyktninghjelpen mener dette bør innebære at norske bevilgninger til Syria-flyktningene i nærområdene økes til minst 3 milliarder kroner neste år.

– Som et rikt land som anser seg som en humanitær stormakt, har vi både råd til og en moralsk forpliktelse til en slik økning, sier Egeland til avisen.

Les også: Folk er blitt enda mer positive til Syria-flyktninger

Han mener noe av økningen kan skje ved at en større andel av bistandsbudsjettet på 33 milliarder kroner vris til humanitære formål, samt friske midler fra Finansdepartementet.

Partiene på Stortinget, unntatt SV og Frp, ble i juni enige om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste tre årene. Bevilgningene til hjelp i nærområdene økes med 250 millioner kroner i år, til totalt 1,25 milliarder. Neste år skal Norge gi 1,5 milliarder kroner i hjelp til nærområdene, ifølge avtalen.