Meny

Folk kan få SMS-varsler om terror

SMS-varsling er prøvd ut i mindre skala flere steder tidligere. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene undersøker muligheten for å sende folk varsel via SMS ved terror eller andre alvorlige hendelser her i landet.

Om kort tid gir trolig Justis- og beredskapsdepartementet oppgaven med å se på planer for dette til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), melder NRK.

Statsråd Anders Anundsen (Frp) understreker at det å gi riktig informasjon tidlig kan redde liv.

– Det er viktig at vi tenker nytt og følger bedre med i den teknologiske utviklingen. Det er viktig å utnytte muligheten for å kunne gi presis informasjon direkte til personer i et bestemt område, enten det dreier seg om terror, ulykker eller andre større hendelser hvor det er viktig med rask og presis informasjon, sier justis- og beredskapsministeren.

Ifølge avdelingsleder Jørn A. Moholdt i DSB er det knyttet utfordringer til personvern, språk, sikkerhet og hvem som skal få tilgang til hele mobilnettet.

SMS-varsling er prøvd ut i mindre skala blant annet under øvelsen Harbour Ex15 i Oslo og under Blinkfestivalen i Sandnes tidligere i år. I tillegg har flere kommuner prøvd ut varsling til sine innbyggere. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus