Meny

Ap og Høyre sliter i VG-måling

Både Høyre og Arbeiderpartiet, her ved partilederne Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, får svakere oppslutning i en meningsmåling fra VG enn i andre målinger den siste uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og Høyre sliter, mens Fremskrittspartiet og De Grønne har medvind i en meningsmåling før kommunevalget som VG presenterte lørdag.

Ap får 30,6 prosent oppslutning i målingen som InFact utførte for VG onsdag og torsdag denne uken. Det er 0,9 prosentpoeng svakere enn valgresultatet fra 2011, og også under nivået i tre andre nasjonale kommunevalgmålinger som er publisert i løpet av denne uken (32,2 i NRK, 32,9 i Aftenposten og 33,7 hos TV 2).

Høyre måles til 22,4 prosent. Også det er 1-2 prosentpoeng svakere enn andre målinger denne uken.

Fremskrittspartiet opplever på sin side positive tall med en oppslutning på 14,4 prosent – mens andre målinger de siste dagene har indikert en oppslutning på 10-tallet.

Miljøpartiet De Grønne får 4,8 prosent i VGs måling, noe som føyer seg inn i bildet for øvrig. For de øvrige partiene ser det slik ut: Senterpartiet 7,9, KrF 5,9, Venstre 5,1, SV 4,1, Rødt 2 og andre partier 2,8 prosent.

Feilmarginen i denne målingen er opp til 2 prosentpoeng. VG har ikke presentert sammenlignbare tall med tidligere kommunemålinger for alle partier, men mediehuset vil herfra og fram til valget publisere kommunevalgmålinger hver dag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus