Ap og Høyre sliter i VG-måling

Både Høyre og Arbeiderpartiet, her ved partilederne Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, får svakere oppslutning i en meningsmåling fra VG enn i andre målinger den siste uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Både Høyre og Arbeiderpartiet, her ved partilederne Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, får svakere oppslutning i en meningsmåling fra VG enn i andre målinger den siste uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet og Høyre sliter, mens Fremskrittspartiet og De Grønne har medvind i en meningsmåling før kommunevalget som VG presenterte lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap får 30,6 prosent oppslutning i målingen som InFact utførte for VG onsdag og torsdag denne uken. Det er 0,9 prosentpoeng svakere enn valgresultatet fra 2011, og også under nivået i tre andre nasjonale kommunevalgmålinger som er publisert i løpet av denne uken (32,2 i NRK, 32,9 i Aftenposten og 33,7 hos TV 2).

Høyre måles til 22,4 prosent. Også det er 1-2 prosentpoeng svakere enn andre målinger denne uken.

Fremskrittspartiet opplever på sin side positive tall med en oppslutning på 14,4 prosent – mens andre målinger de siste dagene har indikert en oppslutning på 10-tallet.

Miljøpartiet De Grønne får 4,8 prosent i VGs måling, noe som føyer seg inn i bildet for øvrig. For de øvrige partiene ser det slik ut: Senterpartiet 7,9, KrF 5,9, Venstre 5,1, SV 4,1, Rødt 2 og andre partier 2,8 prosent.

Feilmarginen i denne målingen er opp til 2 prosentpoeng. VG har ikke presentert sammenlignbare tall med tidligere kommunemålinger for alle partier, men mediehuset vil herfra og fram til valget publisere kommunevalgmålinger hver dag.