Meny

Ektemannen tilstår å ha tatt livet av åttebarnsmor i Vest-Agder

Krimteknikere fra politiet var natt til lørdag på plass på Nodelandsheia i Songdalen kommune der en kvinne ble funnet drept fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra Syria har erkjent å ha tatt livet av sin kone i Songdalen i Vest-Agder fredag kveld.

– Den siktede er en 49 år gammel mann fra Syria. Han har vært i Norge i to år, og er ikke tidligere straffedømt, sa lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, på en pressekonferanse i Kristiansand lørdag morgen.

Politiet ble varslet fredag klokken 20.50. Da nødetatene kom fram til stedet, fant de mannens 43 år gamle kone død i parets bolig i Nodeland i Songdalen kommune.

Mannen meldte seg selv for politiet klokken 21.50 ved Kristiansand politistasjon. Den siktede mannen erkjente å ha forvoldt sin kones død da han forklarte seg natt til lørdag.

– Bunnløs fortvilet

– Det er for tidlig å si noe om dødsårsak, og det gjenstår mye teknisk og taktisk etterforskning. Vi vil også fortsette med avhør av familiemedlemmer og eventuelle vitner. Kriseledelsen i Songdalen er i beredskap, sier Pedersen.

Til VG sier den siktedes forsvarer, Knut Henning Larsen, at mannen er svært lei seg etter hendelsen.

– Den siktede er i sorg og er bunnløst fortvilet, sier forsvareren.

Åtte barn

Kriminalteknikere jobbet på åstedet natt til lørdag og vil fortsette arbeidet gjennom helgen. Ved 3.30-tida natt til lørdag ble båren med den avdøde kvinnen brakt ut av huset, skriver Fædrelandsvennen.

Avisen skriver at det skal ha vært flere personer til stede i boligen i tiden rundt drapet, men seksjonsleder John Thomas Homme i Agder politidistrikt ønsker ikke å utdype hvem som var til stede når.

Ifølge Dagbladet har paret har åtte barn. Kriseteamet i Songdalen kommune og barnevernsvakta i Kristiansand har foreløpig tatt hånd barna, som er i alderen fra 15 år og nedover.

Mannen skal fremstilles for varetektsfengsling over helgen. (©NTB)

Les bakgrunn: Mann siktet for drap i Vest-Agder

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus