Meny

PST koblet inn etter funn hos nye asylsøkere

Bygget til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets utlendingsenhet (PU) har koblet inn Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter funn av bekymringsfullt materiell hos flere nyankomne asylsøkere, skriver VG.

– Det er gjort funn av materiell på søkerne som gir grunn til sikkerhetsbekymring, og vi har varslet PST. Dette har sikkert sammenheng med at flere ankommer våre lokaler enn tidligere. Det gjelder naturlig nok et mindretall, men det er tiltakende, og bekymringsfullt, sier sjef for Politiets utlendingsenhet (PU) Kristin Kvigne til VG.

PST bekrefter saken, men sier de ikke ønsker å gå i detalj om hva som er avdekket.

– Vi ser også en økning i bekymringsfull informasjon som kommer fram i forbindelse med den økende tilstrømningen av flyktninger fra konfliktområder, sier kommunikasjonsdirektør i PST Trond Hugubakken.

Assisterende PU-sjef Morten Hojem Ervik påpeker at det alltid er noen ønsker å utnytte asylsystemet.

– For oss er det viktig å identifisere disse, og finne de som har rett til opphold. Det er en tidkrevende prosess, sier han

Les også: Folk er blitt enda mer positive til Syria-flykt­nin­ger

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus