Politimann siktet for misbruk av stilling

Spesialenheten for politisaker har siktet en politimann for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg sex. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen, som tjenestegjorde i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, ble pågrepet tirsdag morgen.

Han er siktet etter straffelovens paragraf 193, for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling. Strafferammen er fengsel inntil seks år.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

– Han har erkjent seksuell omgang, men sier at det skjedde på fritiden og ikke kan knyttes til stillingen, sier mannens forsvarer Erik Lea til NTB.

Datamateriale

Onsdag avgjorde Haugaland tingrett at mannen skal holdes varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud på grunn av fare for bevisforspillelse.

Fengslingen er i tråd med spesialenhetens begjæring.

– Vi skal foreta flere avhør i saken og gjennomgå datamateriale. Jeg vil ikke gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen, sier Ellen Eikeseth Mjøs ved Spesialenheten for politisaker til NTB.

Bakgrunnen for pågripelsen er en anmeldelse som kom til spesialenheten «relativt nylig», melder Bergens Tidende.

– Kan ikke kommentere

Politimester Steinar Langholm ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt bekrefter i en pressemelding at den siktede er ansatt hos dem.

– Politidistriktet kan ikke kommentere etterforskningen da dette tilligger Spesialenheten og ytterligere spørsmål om etterforskningen av straffesaken bes rettes dit, skriver han.

Personvernpolicy