Meny

Kjendiskokk har laget flyktningdugnad

Jan Vardøen deler ut mat til nyankomne flyktninger og oppfordrer andre restauranteiere til å bidra. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfordrer Oslos restauranteiere til å stille med mat og klær.

Restaurantkongen Jan Vardøen står sammen med flere andre i spissen for en dugnad som skal hjelpe nyankomne flyktninger.

Det melder VG.

Mandag startet Vardøen og Nevzat Arikan å forsyne flyktninger fra blant annet Syria, Afghanistan, Somalia og Eritrea med restaurantmat og klær.

Flyktningene befinner seg hos Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo, skriver VG.

– Politiet er fra før av veldig flinke, all kreditt til dem. Vi gjør ikke dette for å kritisere dem, det er viktig å understreke. Men vi ser at de har hendene fulle, sier Jan Vardøen til VG.

Nå oppfordrer han andre restauranteiere til å bidra med mat til flyktningene, gjerne halal-retter uten svinekjøtt, som blir hentet og levert til Utlendingsenhetene på kvelden.

Klærne samles inn fra venner og kjente.

– Det viktigste er at menneskene som oppholder seg her fått et godt møte med Norge og føler seg velkomne og trygge. Det er synd om flyktningene ikke møter «vanlige» folk i systemet de blir plassert i når de først kommer til landet vårt. Medmenneskelighet er det alt går ut på. Det er vesentlig, sier Vardøen til avisen.

Kommunikasjonsrådgiver Monica T. Olsen ved Politiets utlendingsenhet, sier til VG at de har opplevd stor pågang av asylsøkere de siste månedene.

– Vi er et kontorlokale, og dermed har vi heller ingen overnattingsfasiliteter. Det er ikke meningen at asylsøkerne skal oppholde seg her over lengre tid. De får brødmat og pålegg hos oss, men vi kan ikke tilby dem varmmat. Det er heller ingen dusjer her, sier hun til VG.Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus