Meny

Smuglerbiler stjålet fra politiets lager

Seks biler som politiet har beslaglagt etter smugling, er i sommer blitt stjålet fra politiets lager på Svinesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks biler som politiet har beslaglagt etter smugling, er i sommer blitt stjålet fra politiets lager på Svinesund i Østfold.

– Dette er selvfølgelig svært uheldig. Vi har jo hatt tilfeller tidligere også da smuglere har kommet tilbake og gjort innbrudd på politiets beslagslager her. Vi frykter jo selvfølgelig at bilene havner tilbake i smuglingstrafikken igjen, sier avdelingssjef Asle Farberg i Tollregion Øst-Norge til NRK.

I mai 2013 var det et innbrudd på lageret da ni beslaglagte biler forsvant på en gang. Kort tid etter innbruddet ble en av de ni bilene funnet igjen i Sverige, med falske skilter.

Politiet og Tollvesenet sikrer nå lageret av beslaglagte biler på Svinesund bedre. Det gjøres med bedre kameraovervåking og bedre belysning, i tillegg til at det blir gjort ting med bilene slik at det ikke er like lett å få dem med seg.

Mye tyder på at det har vært for lett å stjele fra politiets lagerplass for beslaglagte biler på Svinesund.

– Det er jo et lager som vi ikke sitter og passer på hele tiden. Ethvert sted er det jo mulig å gjøre et innbrudd, sier politistasjonssjef Roger Johannessen i Halden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus