Meny

Brannhelikopter slukker på Kvaholmen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et brannhelikopter ble i morgentimene onsdag satt inn i slukkingsarbeidet på Kvaholmen i Namsenfjorden utenfor Namsos.

– Det har begynt å duskregne i området etter en lang periode med fantastisk sommervær. Det er ikke fare for at ilden skal spre seg inn til land, sier operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Vitner har opplyst til politiet at de så flere folk som hadde tent bål og grillet på den noe over tusen kvadratmeter store øya før brannen brøt ut.

– Dette må vi finne ut av i løpet av dagen med hjelp fra lensmannen i Namsos. Vi sender også en krimtekniker ut på holmen for å se om det er noen spor der, sier operasjonslederen.

En tipser var i morgentimene redd for at hele øya skulle brenne ned:

– Med vinden som er nå kommer sannsynligvis hele øya til å brenne opp. Flammene nærmer seg nå halve øya på sørsiden , sier tipseren til Namdalsavisa.

Ingen er skadd i brannen som ble meldt i 21-tiden tirsdag, men en hytte som står på holmen, har brent ned. Klokken 06 onsdag morgen brant det fortsatt.

Kvaholmen er et populært utfartssted for folk i distriktet. Det ligger to hytter på sørsiden av øya.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus