Politiet: Gutt har trolig druknet i Gjerstadvannet

Søket etter en mindreårig asylsøker som forsvant i Gjerstadvannet i Aust-Agder, er avsluttet for dagen. Dykkere har funnet guttens T-skjorte, og politiet antar at han har druknet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket vil bli tatt opp igjen onsdag formiddag, men da blir det ikke som en redningsaksjon.

– Vi må anta at han har druknet, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til Agderposten.

Ifølge avisen er gutten en mindreårig asylsøker fra Afghanistan som bodde på Egdehall asylmottak innerst ved Gjerstadvannet.

Politiet ble varslet om ulykken 18.46, og gutten skal ha lekt i vannet sammen med andre da han plutselig havnet under vann og forsvant. Opprinnelig ble det meldt at en kano hadde veltet, men hva som egentlig har skjedd, er fortsatt uklart.

– Vi har hatt noen språklige utfordringer underveis, men vi vet at gutten er savnet, og dykkerne har bare funnet T-skjorta hans så langt, sier Kleivane.

Et kriseteam fra Gjerstad kommune er sendt til asylmottaket, som ble åpnet for 30 enslige mindreårige asylsøkere i sommer på grunn av stort nasjonalt behov.

– De som bor der, har allerede flyktet fra kaos og tragedie, og så opplever de dette, sier ordfører i Gjerstad, Trygve Grunnsvoll (Sp), til Agderposten.