Meny

Fortsatt kritisk for to kullosforgiftede i Bergen

Tre personer ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus etter at de ble funnet bevisstløse om bord i denne treskøyta ved Bryggen i Bergen søndag. Ifølge politiet er det mistanke om kullosforgiftning. Foto: Monica Hägglund Langen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er fortsatt kritisk for en 22 år gammel mann og en 28 år gammel kvinne som antakelig ble rammet av kullosforgiftning i en båt søndag, opplyser sykehuset.

Den 23 år gamle mannen er imidlertid kun lettere skadd, ifølge Haukeland universitetssjukehus tirsdag.

De tre ble funnet bevisstløse inne i en stor treskøyte som lå fortøyd ved Bryggen i Bergen søndag formiddag. Søndag lå alle tre kritisk skadd på sykehus.

Bakgrunn: Tre personer kritisk skadd i Bergen – trolig kull­os­for­gif­tet

Brannvesenet på stedet konstaterte at det var store mengder kullos i luften inne i båten. Det er foreløpig uvisst hvor lenge de befant seg inne i båten, men sist gang noen hadde pratet med dem var rundt midnatt natt til søndag.

Karbonmonoksid (CO), også kalt kullos, er en svært giftig gass uten farge og lukt, som kan spre seg fra for eksempel forbrenningsmotorer i båter. Det er foreløpig uvisst hvor gassene lekket ut i treskøyta.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus