Ber om tips etter voldtektsforsøk på Sunnmøre

Kripos er koblet inn etter at en eldre kvinne ble forsøkt voldtatt i Sula kommune på Sunnmøre søndag. Politiet ber om private videoopptak fra området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om ingen personer er pågrepet etter at en eldre kvinne skal ha blitt forsøkt voldtatt i sin omsorgsbolig i Sula kommune, har politiet håp om en snarlig pågripelse.

– Vi har ingen konkrete personer mistenkt per nå, men vi har håp om å løse dette snart, blant annet gjennom god hjelp fra publikum, sier politiadvokat Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

Til NRK sier hun at de ønsker observasjoner av biler og personer i området.

– Dersom noen har private videoopptak fra området er dette av stor interesse, sier Drønnen.

Bakgrunn: Eldre kvinne overfalt i omsorgs­bo­lig på Sunnmøre

Politiet setter søndagens hendelse i sammenheng med en episode fra juli der en kvinne i 80-årene ble voldtatt i sitt eget hjem ikke langt unna. Fra hendelsen i juli har politiet fått svar på noen av DNA-prøvene de tok i forbindelse med voldtekten, men Drønnen ønsker ikke å fortelle om det er funnet DNA-spor etter voldtektsforsøket nå i helgen.

I motsetning til voldtekten i juli har politiet nå fått en god beskrivelser av gjerningspersonen, men Drønnen ønsker ikke dele disse opplysningene med mediene.

– Vi ønsker ikke at gjerningsmannen skal vite hva vi vet. Det siste offeret har gitt en svært detaljert forklaring, men vi ønsker ikke å gå ut med alder eller nærmere beskrivelse av gjerningsmannen, sier hun.