Eldre kvinne overfalt i omsorgsbolig på Sunnmøre

En eldre kvinne skal natt til søndag ha blitt overfalt og forsøkt voldtatt i sitt hjem i en omsorgsbolig på Vågstunet i Sula kommune på Sunnmøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overfallet skal ha skjedd ved 4.30-tiden natt til søndag. Politiet etterforsker saken som et voldtektsforsøk, og har igangsatt en større etterforskning.

– Det er naturlig for politiet å se saken i sammenheng med saken der en eldre kvinne ble voldtatt i sitt hjem i Mauseidvåg mellom 15. og 16. juli, opplyser Sunnmøre politidistrikt.

Politiet arbeider med å kartlegge alle bevegelser i området og ønsker tips fra publikum, og har startet rundspørring i området.

– Vi ønsker opplysninger om alle bevegelser i nærheten av Vågstunet omsorgsboliger og omkringliggende områder i tidsrommet før og etter klokken 4.30. Av særlig interesse er observasjoner av personer eller biler, opplyser politiet videre.

Mellom 15. og 16. juli ble en kvinne i 80-årene voldtatt i sitt eget hjem på Sula. Kvinnen var ikke i stand til å gi noen god beskrivelse av gjerningsmannen. Politiet har gjennomført vitneavhør, kartlagt teledata og rutinemessig hentet inn DNA-prøver som en del av etterforskningen, som har pågått med bistand fra Kripos.