Meny

Tre personer kritisk skadd i Bergen – trolig kullosforgiftet

Mannskaper fra nødetatene på stedet der tre personer ble funnet bevisstløse i en båt ved Bryggen i Bergen søndag. Foto: Monica Hägglund Langen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn og en kvinne er kritisk skadd etter at de ble funnet bevisstløse i en båt som lå fortøyd ved Bryggen i Bergen. Antakelig har giftig kullos-gasser lekket ut fra båten de satt i.

De tre personene ble funnet bevisstløse inne i en treskøyte som lå fortøyd ved Bryggen i Bergen søndag ettermiddag. Alle tre er kritisk skadd, opplyste Haukeland universitetssjukehus ved 15-tiden søndag.

– Den ene mannens bror fikk ikke kontakt med personene over telefon, og derfor reiste han ned for å sjekke at alt var i orden. Han fant dem liggende på gulvet i båten og meldte fra til nødetatene, sier brigadesjef Kjell Hegdal i Hordaland brannvesen til NTB.

Ekstremt giftig

Karbonmonoksid (CO), også kalt kullos, er en svært giftig gass uten farge og lukt, som kan spre seg fra for eksempel forbrenningsmotorer i båter. Det er foreløpig uvisst hvor gassene lekket ut i treskøyta.

– Det er snakk om uforbrente gasser som kommer fra alle typer branner, og forbrenningsmotorer. Gassen er i utgangspunktet brennbar, men den er på et tidlig tidspunkt mye mer giftig for oss mennesker enn den er brennbar, opplyser brannmester Jan Helge Thorsen i Hordaland brannvesen til NTB.

Brannvesenet målte andelen CO inne i båten og konstaterte at det har lekket ut i båten.

– Den er svært lumsk. Man verken ser eller lukter den før man er besvimt. Det skal svært lite til, sier Thorsen, som legger til at det ikke er uvanlig at det kommer lekkasjer av kullos fra båter.

I 20-årene

Politiet sperret av området rundt båten etter ulykken, og vil foreta de videre undersøkelsene av den 45-fots store treskøyta.

De tre personene er i 20-årene og hjemmehørende i Hordaland, opplyser politiet til Bergens Tidende.

– Sist noen var i kontakt med dem var rundt midnatt. Det er usikkert hvor lenge de har ligget der, sier politiets innsatsleder Kjetil Hoff til avisa.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.31 søndag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus