Meny

Norsk forsker nektet visum til Kina

Den norske Kina-forskeren og historikeren Harald Bøckman er nektet visum til Kina, hvor han var påmeldt verdenskongressen for historikere i Jinan. Foto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske Kina-forskeren og historikeren Harald Bøckman er nektet visum til Kina, hvor han var påmeldt verdenskongressen for historikere i Jinan.

Den norske historiske forening (HIFO) mener at avslaget skyldes kinesiske myndigheters misnøye med Bøckmans bruk av ytringsfriheten.

Foreningen beklager sterkt at myndighetene i Kina på denne måten hindrer fri akademisk utveksling.

- Det er helt uakseptabelt at en forsker ikke får delta på en åpen, internasjonal fagkonferanse fordi vertslandets myndigheter misliker hans ytringer. Vi har tatt saken opp med den globale historikerorganisasjonen CISH, som også er ansvarlig for verdenskongressen, og forventer at dette får et etterspill, sier foreningens nestleder Marthe Hommerstad.

Hun legger til at HIFOs representant på verdenskongressen vil ta opp saken der.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus