Meny

Starter etterforskning av dødsbrann i Gjøvik

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet håper å få undersøkt den gamle bygården som brant i Gjøvik i løpet av søndag ettermiddag.

En person omkom og en mann er lagt inn på Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader etter brannen natt til søndag.

– Vi vet ikke med sikkerhet hvem den omkomne er, og kan ikke si noe om det før vi får en endelig bekreftelse. Vi regner med å få svar på obduksjonen i løpet av to-tre dager, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Vestoppland politidistrikt til NTB søndag ettermiddag

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen i det gamle trehuset i sentrum av Gjøvik.

– Vi har iverksatt etterforskning, men det er foreløpig for tidlig å starte kriminaltekniske undersøkelser i bygget. Vi er blitt forespeilet at det kan la seg gjøre utover ettermiddagen, sier Hasle.

Politiet har allerede begynt med taktisk etterforskning og avhør av vitner.

Røykla byen

Bygården som brant, er en gammel trebygning i krysset Hans Mustads gate/Hunnsvegen midt Gjøvik sentrum. Brannen startet rundt midnatt natt til søndag, og bygningen ble raskt helt overtent.

Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på flammene, men fire timer senere brant det fortsatt godt. Først klokken 6 meldte brannvesenet at brannen var slukket, og at de drev med etterslukking.

Mens brannvesenet jobbet på spreng for å få kontroll, la røyken seg som et teppe over store deler av byen.

– Det ryker noe helt forferdelig. Vi har fått melding om røyk fra brannen i hele Gjøvik sentrum. Vi har ikke iverksatt noe tiltak på grunn av røyken – heldigvis blåser vinden slik at røyken beveger seg ned mot Mjøsa, sa operasjonsleder Marianne Brun i Vestoppland politidistrikt.

Evakuerte bygård

Det er fortsatt ikke fastslått hvor mange som befant seg i bygningen da brannen startet. Alle beboere og folk som oppholdt seg i bygget, ble evakuert, og brannvesenets røykdykkere saumfarte deretter bygningen på leting etter folk som ikke hadde klart å komme seg ut.

Halvannen time etter at brannen startet, jobbet brannvesenets røykdykkere fortsatt med gå gjennom den brannherjede bygningen. Det ble etter hvert klart at to personer ikke var gjort rede for, og like etter klokka to ble det bekreftet at de to var funnet, en av dem hadde ikke overlevd, mens den andre hadde pådratt seg alvorlige brannskader.

Kommunen bistår

Kommunen er klar til å hjelpe alle dem som er berørt av brannen, og som har mistet både hjem og uerstattelige eiendeler.

Selv om bygningen er totalskadd, var det tidlig klart at det ikke var fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger i Gjøvik.

Brannvesenet på Gjøvik fikk bistand i slukkingsarbeidet fra kolleger på Lillehammer, samt både Østre og Vestre Toten. Hedmarken brannvesen bisto med en lift.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus