Meny

Kontroll på rekkehusbrann på Stord

STORD: En mann i slutten av 20-årene ble skadd i brannen på Sagvåg på Stord. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble hentet ut av røykdykkere og sendt til sykehus med røyk- og brannskader i forbindelse med en rekkehusbrann på Sagvåg på Stord fredag kveld.

Nødetatene ble varslet om brannen klokka 22.27. Brannmannskaper, politi og ambulanse rykket ut til stedet.

Da brannmannskapene kom fram, var det full overtenning i to boenheter i rekkehuset. Brannvesenet jobbet iherdig med å få slått ned flammene, blant annet fra taket.

Til sykehus

– Klokken 22.38 opplyste brannvesenet at alle personer var ute, sier operasjonsleder Andre Skram Hansen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Hansen opplyser til NRK at den ene boenheten var tom, men at brannvesenets røykdykkere kom i kontakt med en mann i den andre.

– Han hadde fått røykskader og ble tatt med til sykehuset på Stord, sier Hansen.

Haugesunds Avis får opplyst at det dreier seg om en mann i slutten av 20-årene som også pådro seg førstegradsforbrenning.

Totalskadd

Om lag en time etter den første meldingen om brannen mente brannvesenet at de hadde kontroll. I 23-tiden var det ikke lenger åpne flammer, men begge boenhetene er totalskadd av brannen, samt sot- og vannskader.

Maria Titland, som bor like i nærheten, forteller til Bergens Tidende at hun satt i hagen da brannen startet.

– Jeg hørte en høy, merkelig lyd. Jeg løper opp på en fjellknaus for å sjekke, og da ser jeg at flammene står opp av huset. Jeg ser fortsatt at det er flammer, sier Titland.

Populært