Meny

Norsk-syrer tiltalt for å ha holdt familien fanget i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel norsk-syrer er tiltalt for å ha holdt sin familie fanget i Syria i fjor.

Ifølge tiltalen tok mannen, som kom til Norge fra Syria på 2000-tallet, med seg kone og fem mindreårige barn inn i Syria fra Tyrkia. Påtalemyndigheten mener familien hans ble plassert på to bevoktede steder mens krigshandlinger fant sted i umiddelbar nærhet. Mannen selv skal ikke ha vært til stede på disse stedene. Dette pågikk i tre uker, ifølge tiltalen, skriver VG.

Barnemoren har tidligere fortalt TV 2 at hun ble lurt over grensen til Syria av sin mann og at de oppholdt seg i IS-hovedstaden Raqqa. Ifølge TV-kanalen skal 36-åringen ha deltatt på en treningsleir med IS.

Den tiltalte mannen skal ha etter hvert ha angret og klart å få med seg familien ut av Syria. 36-åringen ble pågrepet av norsk politi da hele familien landet på Gardermoen en måned senere – i september i fjor.

Mannens forsvarer John Christian Elden, sier 36-åringen nekter straffskyld i saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus