Caprino-senter: – Hunderfossen holdt tilbake informasjon

Berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante. Mandag startet rettssaken der Remo Caprino og representanter for Hunderfossen Familiepark i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Retten skal ta stilling til hvorvidt berg-og-dalbanen er modellert etter Kjell Aukrusts originaltegninger av bilen eller Ivo Caprinos filmversjon av Il Tempo Gigante.
Berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante. Mandag startet rettssaken der Remo Caprino og representanter for Hunderfossen Familiepark i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Retten skal ta stilling til hvorvidt berg-og-dalbanen er modellert etter Kjell Aukrusts originaltegninger av bilen eller Ivo Caprinos filmversjon av Il Tempo Gigante. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Caprino Filmcenter har vært utsatt for et komplott, hevdet selskapets advokater da rettssaken om berg-og-dalbanen Il Tempo Extra Gigante startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hunderfossen Familiepark og Caprino-arvingen Remo Caprino møttes mandag i retten for å få avklart spørsmål om opphavsretten knyttet til berg-og-dalbanen.

Hunderfossen mener de fikk tillatelse av Aukrustsenteret til å bruke en versjon av bilen til berg-og-dal-banen, mens Caprino Filmsenter hevder at ikke denne tillatelsen ikke kunne gis til Aukrustsenteret alene, fordi også Caprino Filmsenter AS har opphavsretten,

Partene kom ikke til enighet, og dermed kom saken opp for Sør-Gudbrandsdal tingrett. Berg-og-dal-banen hadde vært planlagt lenge da Caprino fikk høre om den.

– I stedet for å informere Caprino Filmsenter om dette i forkant, har de holdt tilbake informasjon. Det er gjerne det man kaller et komplott, sa Caprinos advokat, Rune Ljostad i retten, ifølge Gudbrandsdølen Dagningen.

Hunderfossen Familiepark argumenterer med at bilen er bygget på Kjell Aukrusts originaltegninger og viser til at de hadde inngått en avtale med Aukrust-stiftelsen, som forvalter rettighetene til forfatteren og illustratøren. Caprino mener derimot at utformingen er basert på bilen som ble laget til spillefilmen Flåklypa Grand Prix og at Caprino Filmcenter og Aukruststiftelsen derfor har felles opphavsrett.

Det er satt av åtte dager til saken.