Air Baltic-styrmannen dømt til seks måneders fengsel

38-åringens forsvarer, advokat Jørund Lægland, viste til at Air Baltic-styrmannen erkjente alt med én gang og foreslo et straffenivå på mellom tre og fire måneder i rettssaken mandag.
38-åringens forsvarer, advokat Jørund Lægland, viste til at Air Baltic-styrmannen erkjente alt med én gang og foreslo et straffenivå på mellom tre og fire måneder i rettssaken mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Air Baltic-kapteinen (50) som ble tatt i promillekontroll på Oslo Lufthavn, samtykker til å sitte varetektsfengslet fram til rettssaken begynner i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken mot kapteinen kommer opp for Øvre Romerike tingrett torsdag 17. september. Mannen blir dermed sittende i varetekt i fire uker slike politiet begjærte.

Partene mener vilkårene ikke er til stede for en tilståelsesdom. Dermed ble mandagens rettsmøte et fengslingsmøte om varetekt fram til hovedforhandlingen starter.

Bakgrunn: – Vi mistet kontrollen over hvor mye vi drakk

Kapteinen hadde en promille på 0,54 da han ble tatt i kontrollen. Han erkjenner straffskyld for å ha gjort tjeneste mens han var påvirket, men ikke straffskyld for brudd på pliktavhold på åtte timer før tjenestetid.

Da kapteinen, styrmannen og de to flyvertinnene ble framstilt for varetektsfengsling forrige mandag, var de bare siktet for å ha vært påvirket av alkohol i tjeneste.

Senere samme uke ble siktelsen utvidet til å gjelde tidspunktet for når de sluttet å drikke. I tillegg er kapteinen siktet for å ha kjent til at de øvrige besetningsmedlemmene var beruset. Dermed er han siktet for forsøk på overtredelse av denne bestemmelsen.

Den 38 år gamle styrmannen ble mandag dømt til seks måneders ubetinget fengsel i Nedre Romerike tingrett.