Kongeparet med barnebarna på nordnorsk rundtur

VARDØ: Hele Kongefamilien på plass i Vardø på ferie. Kronprins Haakon,kronprinsesse Mette-Marit og Ari Behn med prinsesse Märtha Louise sine familier i Vardø.
VARDØ: Hele Kongefamilien på plass i Vardø på ferie. Kronprins Haakon,kronprinsesse Mette-Marit og Ari Behn med prinsesse Märtha Louise sine familier i Vardø. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongeparet har tatt med hele familien på ferie til Finnmark for å vise dem historiske plasser i Norge. – Det blir for kjedelig for barnebarna bare å høre om stedene, sier kong Harald.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Harald og dronning Sonja tok med seg barn og barnebarn for å besøke Vardøhus festning i det fine, men overskyete, været i Vardø i Finnmark søndag.

– Vi vil vise fram opplevelser og norsk historie, sa dronningen da pressen fikk møte dem utenfor festningen.

– Vi kan ikke bare sitte og fortelle dem om historien. Vi må vise dem det og, for ellers blir det for kjedelig for barnebarna, tilføyde kongen.

Les også: På Vardøhus er kommandanten alle barnas solkonge

Vardøhus festning er verdens nordligste festning, og sto ferdig omkring 1300. Den ble beordret bygget av Håkon V Magnusson – kjent som Hellig Håkon – som var konge mellom 1299 og 1319.

Se strekningen Vardø-Neiden fra ABC Nyheters Yttersvingen-tur - på 2 minutter

Vil Kongefamilien ta den fantastiske turen ut til Hamningberg også?

I Kiberg øst i Vardø fikk heltemodige partisaner sitt monument i fjor