Støre om å ta Utøya i bruk: – Gjør sterkt inntrykk

Skjorte og bukse ble raskt byttet ut med mer egnet bekledning for den tradisjonelle fotballkampen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Skjorte og bukse ble raskt byttet ut med mer egnet bekledning for den tradisjonelle fotballkampen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Utøya (NTB-Hege Wallenius): Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre tror årets sommerleir på Utøya, som er den første siden terroren i 2011, vil bli husket for alltid. Han sier det gjør sterkt inntrykk å ta øya i bruk igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en stor opplevelse. Jeg tror vi kommer til å huske dette året for alltid, sa Støre til NTB da han ankom Utøya i strålende solskinn fredag ettermiddag.

Tidligere på dagen ble AUFs sommerleir på øya offisielt åpnet. Det er første gang AUF arrangerer sommerleir på Utøya siden 69 mennesker ble drept der i 2011.

– Dette er første dagen for meg som for alle andre på det jeg kaller nye Utøya, hvor vi tar øya i bruk etter alt som har skjedd her. Det gjør sterkt inntrykk, sier Arbeiderparti-lederen.

Les også: Gro: – Hardere klima mellom H og Ap før

Optimisme

Han fikk ikke mange minuttene på seg på øya, før han måtte skifte fra skjorte og bukse til treningstrøye og shorts. Da var det nemlig klart for fotballkamp mellom Oslo AUF, som Støre spilte med, og Møre og Romsdal-gjengen.

I likhet med sin forgjenger Jens Stoltenberg, som besøkte Utøya dagen i forveien, fikk partilederen en varm velkomst av de unge AUF-erne. Flere begynte umiddelbart å rope «Jonas Gahr superstar» da han kom til fotballbanen.

– Det aller flotteste nå er at optimismen og humøret er tilbake. Det ser vi både på banen og på sidelinjen, sa Støre etter kampen, som endte med en overlegen seier til Oslo.

Les også: Ønsket jublende AUF-ere velkommen hjem

Tale

Lørdag formiddag skal Støre tale til AUF-erne og ta imot spørsmål fra deltakerne, noe han beskriver som både krevende og spennende. Arbeiderparti-lederens tale på er en viktig tradisjon, sier AUF-leder Mani Hussaini til NTB.

– En av hans viktigste oppgaver her er å ta imot kravene som kommer fra AUF-erne, og det er en viktig tradisjon her på Utøya, sier Mani.

– Det er utrolig hyggelig at han vil være med oss, og ikke minst at han vil overnatte her, legger han til.

Støre selv beskriver turen til Utøya som ett av årets høydepunkter og sier årets besøk gjør ham optimistisk.

– Jeg blir veldig optimistisk på vegne av sosialdemokratiet. Alt det som gjerningsmannen ville ødelegge, er enda sterkere i dag, og det kjennes godt, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy