– Eiendomsskatt er en god investering

<p>Geir Lippestad mener at å betale eiendomsskatt er den beste investeringen man kan gjøre.<br></p>
Geir Lippestad mener at å betale eiendomsskatt er den beste investeringen man kan gjøre.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

At eiendomsskatten er et problem i Oslo er advokat Geir Lippestad sterkt uenig i. Han mener ordførder Fabian Stang ikke tenker nok på de mindre ressurssterke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Fabian Stang uttalte tidligere i uken til VG at penger ikke er et problem i Oslo, og forteller at han reagerer på Arbeiderpartiets ønske om eiendomsskatt.

– Vi har et budsjett på rundt 50 milliarder kroner. Forstår jeg Johansen rett, så skal de legge på 1,3 milliarder kroner. Vi ser ikke behovet. 50 milliarder kroner er svært mange penger og vi mener det er bedre å sørge for mer effektiv drift av disse midlene, enn å belaste folk med mer skatt, sa Stang til VG.

Disse uttalelsene får advokat og kandidat til Oslo Arbeiderpartis bystyre, Geir Lippestad til å reagere.

Han forteller til avisen at eiendomsskatten på ingen måte er et problem for Oslo, slik Stang formulerer det.

– At de av oss med de dyreste boligene spytter noen ekstra tusenlapper i bykassen, tenker jeg er den beste investering vi kan gjøre. Om ikke for annet så sikrer vi en verdig eldreomsorg når vi selv trenger det, påpeker han.

– Må tenke på de svake

Han mener at Stang må tenke på de mindre ressurssterke i samfunnet, som for eksempel pleietrengende eldre og barn med spesielle behov.

Geir Lippestad har tidligere jobbet i Pasientskadenemnda, og i tillegg vært generalsekretær i De Hørselshemmedes Landsforbund.

– Er det noe jeg har møtt i mine 25 år med arbeidserfaring, så er det familier som sliter. De forteller om stengte dører og lite ressurser i kommunen. Nedbemanning og mangel på behandlingsplass. Disse menneskene har en ganske annen oppfatning av Oslo, forklarer advokaten til avisen.

– Ikke nok ressurser

Geir Lippestad er far til en funksjonshemmet jente som døde for to år siden. Datteren som bare ble 16 år gammel ble født med en alvorlig muskelsykdom. På denne måten har han selv kjent på hvordan det står til men kommunens økonomiske ressurser.

Han forteller til VG at han kjenner mange mennesker i samme situasjon og at ingen av disse ville vært enige i at Oslo har nok penger.

– De møtes med det motsatte budskapet: «Det er dessverre ikke nok ressurser», sier han til VG.

Les også: Lippestad sparket som Breivik-forsvarer

Personvernpolicy