Sigarettsneiper startet trolig storbrann i Bergen

Brannmannskaper hadde en tøff jobb med å slukke brannen i trehusbebyggelsen i Kong Oscars gate i Bergen sentrum forrige uke. Foto: Emil Breistein (NTB scanpix)
Brannmannskaper hadde en tøff jobb med å slukke brannen i trehusbebyggelsen i Kong Oscars gate i Bergen sentrum forrige uke. Foto: Emil Breistein (NTB scanpix)

Storbrannen i Bergen forrige uke ble mest sannsynlig startet av sigarettsneiper, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen startet ved en utvendig trapp i tredje etasje, opplyser Knut Ellertsen til Bergens Tidende. Han leder brann- og tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon,

Politiet fant en plastbøtte ved det som er et kjent røykested og er helt sikre på at det er der brannen startet. Politiet tror en eller flere har vært ute og røykt den natten det begynte å brenne, og at sigarettsneipene har ulmet og antent, skriver avisen.

Bakgrunn: Stor­bran­n i Bergen sentrum

En 17 år gammel gutt ble lettere skadd og 49 personer ble evakuert fra området som følge av brannen i Kong Oscars gate torsdag 30. juli.

To av de syv personene som ble husløse, fikk tirsdag flytte hjem.

– Det vil nok ta tid før de resterende kan flytte tilbake i leilighetene sine, sier Ellertsen til NTB.

Les også: Flere til legevakt etter brann i Bergen

Politiet avsluttet onsdag arbeidet på åstedet.

Det har vært en rekke branner i sentrum av Bergen i år. Ifølge brannvesenet var imidlertid brannen i Kong Oscars gate den vanskeligste å slukke. Tre hus brant, og for å komme til var brannvesenet nødt til å ta seg gjennom et annet hustak.

Personvernpolicy