Fange rømte fra Bastøy på surfebrett

En 23 år gammel mann har i løpet av det siste døgnet foretatt en noe uvanlig flukt fra et norsk fengsel. Han tok seg trolig over fra Bastøy fengsel til fastlandet i Vestfold ved hjelp av å padle med en spade sittende på et surfebrett. Bildet viser kirken og fengselet på øya. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
En 23 år gammel mann har i løpet av det siste døgnet foretatt en noe uvanlig flukt fra et norsk fengsel. Han tok seg trolig over fra Bastøy fengsel til fastlandet i Vestfold ved hjelp av å padle med en spade sittende på et surfebrett. Bildet viser kirken og fengselet på øya. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

En 23 år gammel mann har i løpet av det siste døgnet foretatt en noe uvanlig flukt fra et norsk fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han tok seg trolig over fra Bastøy fengsel til fastlandet i Vestfold ved å padle med en spade, sittende på et surfebrett, melder NRK.

«Surferen» soner en sedelighetsdom på fengselsøya. Han ble sist sett tirsdag kveld. Tidlig onsdag morgen ble det oppdaget at han var borte. Først ble det foretatt søk etter ham på øya. Da han ikke ble funnet, etterlyste politiet mannen internt.

– Vi har funnet et surfebrett og en spade i området ved havarivernskolen sør før Horten, som kan knyttes til Bastøya. Så da tror vi at han har kommet seg over på denne måten, sier kriminalsjef Åshild Jahre ved Horten politistasjon.

Fra Bastøkalven til Borre Havarivernskole er avstanden rundt 2 kilometer. 23-åringen er ikke hjemmehørende i Vestfold.

– Politidistrikt som tidligere har hatt noe med mannen å gjøre, er varslet og vil søke på aktuelle adresser, sier Jahre.

Politiet leter nå etter mannen i distriktet rundt Horten og opplyser at det ikke er grunn til å tro at fangen er farlig.

Personvernpolicy