Politiet etterforsker farlig lekkasje på Sjursøya

<p>Alle nødetater rykket ut til en ulykke med farlig gods på Sjursøya i Oslo. Brannvesenet fikk raskt stanset lekkasjen.</p>
Alle nødetater rykket ut til en ulykke med farlig gods på Sjursøya i Oslo. Brannvesenet fikk raskt stanset lekkasjen. Foto: Oslo brann- og redningsetat / NTB scanpix

En tank med farlige kjemikalier begynte å lekke etter at to tanker veltet på Sjursøya i Oslo tirsdag. Politiet etterforsker saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ut ifra det vi har fått vite, ble tankene løftet av en kran, og så har de på en eller annen måte ramlet ned. Det ble et lite hull i den ene tanken som inneholdt styren. Det var minimalt som rant ut før brannvesenet klarte å stoppe lekkasjen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Styren er klassifisert som mulig kreftfremkallende for mennesker. Den andre tanken inneholdt vestinol. Tankene ramlet ned på noen andre konteinere. Ingen personer ble skadd i ulykken.

– I og med at dette var et arbeidsuhell, har vi opprettet en undersøkelsessak, sier Stokkli.

Ulykken var mindre omfattende enn først antatt, og kjemikaliedykkere fra brannvesenet klarte raskt å stanse lekkasjen.

– Det var to 20.000 liters tanker som ramlet ned, sier vaktleder Stig Henning Duaas i Brann- og redningsetaten i Oslo.

Alle nødetater ble tilkalt da politiet fikk melding om en ulykke på Sjursøya med mulig farlig gods litt over klokka 15 tirsdag.

E18 – Mosseveien – ble raskt stengt i begge retninger, men veien ble etter kort tid gjenåpnet.

Personvernpolicy