– Nå blir det varmere enn normalen

Badevannet er litt vel friskt for mange, men det kan være noen sommerdager med varmere temperatur i vente.
Badevannet er litt vel friskt for mange, men det kan være noen sommerdager med varmere temperatur i vente. Foto: Arash A. Nejad / NTB scanpix

– For første gang på en måned viser prognosene temperaturer over normalen for årstiden, sier meteorolog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uka som nettopp har begynt, vil by på mye fint vær. Men tirsdagen blir regntung i sør, melder TV 2.

Lavtrykkene som så langt har satt sitt preg på sommerværet, er nå så svake at de ikke kommer seg skikkelig inn over land, og dermed er det duket for varmere vær.

– Når lavtrykkene passerer over oss kommer det inn kald nordavind i bakkant. Det slipper vi fremover, og for første gang på en måned viser prognosene temperaturer over normalen for årstiden, sier Storm-meteorolog Stig-Arild Fagerli til TV 2.

Sjekk været der du er

Unntaket kommer tirsdagen da lavtrykk går rett over Sør-Norge og sørger for vått vær. Sørlandet blir våtest med opptil 50 millimeter nedbør på ett døgn.

Vestlandet får også regn, men ikke like mye, ifølge Fagerli. Midt-Norge og Nordland får det beste været tirsdag.

Les også: – Optimister takler dårlig sommervær dårligere enn pessimister

Onsdag flytter nedbørområdet seg nordover, slik at Sør-Norge får bedre vær, mens Trøndelag og Nordland vil få noe regn. Torsdag vil nedbørområdet ligge over Troms og Finnmark, ifølge meteorologen. Da vil Helgeland og Trøndelag få det fineste været, mens Sør-Norge får mer skiftende vær med mulighet for både skyer, regn og sol.

Det skiftende været fortsetter fredag og inn i helgen, men prognosene for søndag er usikre, ifølge Fagerli som forteller at et høytrykk kan bygge seg opp over det sørlige Skandinavia.

– Hvordan det plasserer seg blir avgjørende. Legger senteret seg sør for oss skyves lavtrykkene nordover, får vi det rett over oss kan det være flott vær i vente, sier Fagerli til TV 2.

Les også: – Badevannet er fem grader kaldere enn i fjor

Personvernpolicy