Bestefar (90) dømt til fengsel for overgrep

En 90 år gammel mann bosatt i Nordland er i Øst-Finnmark tingrett dømt til fengsel i to år for seksuelle overgrep mot tre barnebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen startet overgrepene da barnebarna var under 14 og 16 år gamle. De tre fornærmede, som er hjemmehørende i Øst-Finnmark, er nå alle voksne. I retten erkjente mannen straffskyld for overgrep mot de to eldste barnebarna, men ikke den yngste. Retten fant imidlertid mannen skyldig i overgrep mot alle tre, melder iFinnmark.

De straffbare handlingene ble kjent i 2012, samme år som det siste overgrepet skjedde, ifølge tiltalen.

– Det dreier seg om mange overgrep begått av en morfar, en tillitsperson som barna hadde nær kontakt med, og som de hadde grunn til å forvente å føle seg trygg sammen med, heter det i dommen fra Øst-Finnmark tingrett torsdag.

Fengselsdommen er i tråd med aktors påstand. Retten vurderte om tiltaltes høye alder skulle medføre at straffen gjøres helt eller delvis betinget, men kom til at straffen gjøres ubetinget. I formildende retning ble det lagt vekt på lang saksbehandlingstid og tiltaltes delvise erkjennelse.

90-åringen er også dømt til å betale oppreisning og erstatning på til sammen nær 360.000 kroner til de tre barnebarna.

Personvernpolicy