Etterforsker om Tusenfryd-vikaren fikk god nok opplæring

<p>Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd ble midlertidig stengt etter at en 18 år gammel sommervikar fikk benet i klem torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</p>
Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd ble midlertidig stengt etter at en 18 år gammel sommervikar fikk benet i klem torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Politiet etterforsker om sikkerhetsrutinene ved Tusenfryd ble fulgt etter at en 18 år gammel sommervikar ble alvorlig skadd torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle mannen ble skadd i beinet i en ulykke på berg-og-dalbanen Supersplash torsdag ettermiddag. Sommervikaren var uheldig og trådde utenfor perrongen med det ene beinet, slik at det kom i klem under kneet, opplyste Tusenfryd torsdag.

Politiet i Follo etterforsker nå om tenåringen har fått god nok opplæring.

– Vi ser på hvorvidt rutinene ble fulgt der ulykken skjedde. Når den skadde i tillegg er sommervikar, ser vi på om han har fått tilstrekkelig opplæring i arbeidet han skal utføre, sier fungerende politimester Marianne Børseth-Hansen til NTB fredag.

Foreløpig har ikke politiet fått avhørt 18-åringen, men det er foretatt åstedsbefaring og en rekke vitneavhør. I tillegg er Arbeidstilsynet varslet.

– Vi har ikke et fullstendig bilde av saken enda, men vi vil få god oversikt etter hvert som vi får avhørt alle. Vi er fremdeles i en innledende fase, sier Børseth-Hansen.

Jernbanetilsynet har ansvar for å føre tilsyn med Supersplash og sier til NRK at de har utført den oppgaven rutinemessig siden 2003. Markedssjef Erik Andersen ved Tusenfryd sier Jernbanetilsynet ikke vil gi noe endringspålegg.

Les også: Én alvorlig skadd i ulykke på Tusenfryd

Personvernpolicy