Færre omkom i trafikken i sommer

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

I løpet av juni og juli i år mistet 23 personer livet i trafikken på norske veier. Det er en tredel færre enn samme periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av sommerens to første måneder omkom 23 personer i trafikken, sammenlignet med 36 personer i 2014, viser nye, foreløpige tall fra Statens vegvesen.

– Jeg vil takke alle som har kjørt pent, sier Vegvesenets direktør for trafikksikkerhet Guro Ranes.

Ni personer omkom i juni i år, mens fjorten mistet livet i juli. I løpet av årets sju første måneder mistet 63 personer livet i trafikken. Også det er en nedgang fra i fjor, da 93 personer omkom i perioden.

Fortsetter resten av 2015 på samme måte som 2014 sluttet, kan tallet på omkomne i trafikken ende på om lag 120 personer – noe som i så fall er historisk lavt.

– Vi må tilbake til årene like etter krigen for å finne tilsvarende lave tall. Men det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til det endelige resultatet, sier Guro Ranes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus