En måned med debatt og valgløfter

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ungdomspartiene er i full gang med å spisse argumentene til valgkampen på sine sommerleirer. Fra lørdag av skal politikerne gjøre hva de kan for å vinne din stemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er kjempegod stemning her. Sommerleiren er viktig politisk, men det er også en feiring. Det er 130 ungdommer fra hele landet som kommer sammen for å ha det moro, sier Sosialistisk ungdoms (SU) leder Nicholas Wilkinson.

Ungdomspartienes sommerleirer kommer på rekke og rad for tiden, fram til AUF avslutter sesongen med sin leir på Utøya neste helg. Rundt leirbålene blir ny politikk utformet, og flere får besøk av sine partiledere som skal bidra til å vekke engasjementet før en drøy måned med intens valgkamp.

Bred TV-dekning

Valgkampen starter lørdag, og tar seg for alvor opp når Arendalsuka starter 12. august. Der møtes partilederne til valgkampens første TV-debatt. Partilederne møtes igjen til TV 2s partilederdebatt 10. september, før NRK sender valgkampens siste partilederdebatt dagen etter.

NRK skal ha til sammen ti valgsendinger fra ulike steder i landet, før partilederne igjen møtes til en avsluttende debatt i Fredrikstad. TV 2 sender utspørringer av partilederne og et eget valgstudio etter 21-nyhetene før valget.

Fredag og lørdag før valget har NRK2 dessuten satt av 24 timers sendetid til et direktesendt valgmaraton.

I ett til valget

Fra og med neste uke starter også de fleste partilederne sine turneer for å stå på stand og møte velgerne sammen med lokallagene rundt om i landet.

Lørdag deltar blant andre Venstre-leder Trine Skei Grande, SV-leder Audun Lysbakken og MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson i en paneldebatt om Førdefjorden, i forbindelse med Natur og Ungdoms sommerleir.

Torsdag starter Litteraturhuset i Oslo sin runde med partilederforedrag, der den ene partilederen etter den andre får presentere sine visjoner for Norge i 2040. Først ut er statsminister Erna Solberg (H). Statsministeren tyvstarter for øvrig valgkampen fredag.

– Herfra og ut er det valgkamp hver eneste dag fram til valget, sier statssekretær Sigbjørn Aanes (H) til NTB.

Følg ABC Nyheter på Instagram - en annerledes nyhetskanal

Personvernpolicy