Politiet i Stavanger gransker internt etter skyteepisode

Politiet i Stavanger gransker internt etter skyteepisode

– Hvis sikkerheten hadde vært god nok på politistasjonen, hadde ikke dette skjedd, sier Hans Vik, politimester i Rogaland politidistrikt til NTB. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
– Hvis sikkerheten hadde vært god nok på politistasjonen, hadde ikke dette skjedd, sier Hans Vik, politimester i Rogaland politidistrikt til NTB. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Politiet etterforsker hendelsen der en 24 år gammel mann avfyrte skudd med pistolen til en politimann på politistasjonen i Stavanger. Politiet skal også ha en intern gransking av episoden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etterforskningen retter seg mot gjerningsmannen, mens den interne undersøkelsen retter seg mot de arbeidsmiljømessige sidene ved dette, mot meg som arbeidsgiver og ansvaret som er knyttet til dette, sier politimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt til NRK.

Det er politimesteren som har avgjort at det blir en intern gransking av det som skjedde i skranken på politistasjonen tirsdag kveld.

– Ikke bra nok

Politimesteren er klar på at hendelsen ikke skulle ha funnet sted.

– Hvis sikkerheten hadde vært god nok på politistasjonen, hadde ikke dette skjedd. Vi ser i dette tilfellet at det er mulig å hoppe over skranken og at det er et sikkerhetsaspekt vi må gjennomgå og vurdere, sier Vik til NTB.

Skranken ved Stavanger politistasjon er i dag åpen for publikum og kan være en sikkerhetsrisiko, mener politiet.

24-åringen som avfyrte skudd fra et tjenestevåpen tirsdag kveld, hadde hoppet over skranken etter at han kom inn på politihuset.

Les også: Skudd avfyrt på politistasjonen i Stavanger

Kjenning av politiet

Politimannen som hadde pistolen, har hatt godkjent opplæring og er en erfaren tjenestemann, ifølge Vik.

– Vi er veldig lettet over at ingen ble skadd i hendelsen. De to tjenestemennene som var involvert, har gjort en fantastisk jobb, mener politimesteren.

Den 24 år gamle mannen som avfyrte skuddet er innlagt på psykiatrisk sykehus uten fysiske skader, opplyser politiadvokat Karsten Monsen til NTB.

– Vi vet ikke hvorfor han skulle til politiet tirsdag kveld. Mannen er formelt sett fortsatt pågrepet, og vi skal avhøre han så raskt det lar seg gjøre, sier Monsen.

Ifølge Monsen er det ennå uklart om det vil bli begjært varetektsfengsling for mannen. 24-åringen er bosatt i Rogaland, er norsk statsborger og omtales som en kjenning av politiet.

– Ulempe med bevæpning

Onsdag sa Justisdepartementet ja til en fortsatt midlertidig bevæpning av politiet, i denne omgang fram til 20. august. Tillatelsen er knyttet til den skjerpede trusselvurderingen fra Politiets sikkerhetstjeneste som trekker fram politifolk og militært personell som spesielt utsatte og mulige terrormål.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier det finnes ulemper ved den midlertidige bevæpningen.

– Dette er svært alvorlig og skal ikke skje, sier ministeren til NRK. Anundsen står likevel fast på at det var riktig å forlenge perioden hvor politiet får bære våpen. (©NTB)

Personvernpolicy