Vollen-drapsdømte anker dommen på alle punkter

Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept på institusjonen Små Enheter i Asker i oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept på institusjonen Små Enheter i Asker i oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 15 år gamle jenta som er dømt til ni års forvaring for drapet på en ansatt ved en institusjon i Vollen i Asker, har bestemt seg for å anke skyldspørsmålet. Hun mener drapet ikke var overlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed går det mot en fullstendig ny behandling av saken i lagmannsretten, denne gang med en jury på ti personer som skal avgjøre skyldspørsmålet, melder Budstikka.

Jenta ble 26. juni dømt til forvaring i ni år med seks års minstetid i Asker og Bærum tingrett, etter å ha blitt kjent tilregnelig og skyldig i overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Hun anket forvaringsstraffen på stedet, men valgte å ta betenkningstid om hvorvidt hun ønsket å anke skyldspørsmålet i saken – om drapet var overlagt eller ei.

I sommer har jenta vært tvangsinnlagt ved Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen.