Vollen-drapsdømte anker dommen på alle punkter

Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept på institusjonen Små Enheter i Asker i oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept på institusjonen Små Enheter i Asker i oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den 15 år gamle jenta som er dømt til ni års forvaring for drapet på en ansatt ved en institusjon i Vollen i Asker, har bestemt seg for å anke skyldspørsmålet. Hun mener drapet ikke var overlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed går det mot en fullstendig ny behandling av saken i lagmannsretten, denne gang med en jury på ti personer som skal avgjøre skyldspørsmålet, melder Budstikka.

Jenta ble 26. juni dømt til forvaring i ni år med seks års minstetid i Asker og Bærum tingrett, etter å ha blitt kjent tilregnelig og skyldig i overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Hun anket forvaringsstraffen på stedet, men valgte å ta betenkningstid om hvorvidt hun ønsket å anke skyldspørsmålet i saken – om drapet var overlagt eller ei.

I sommer har jenta vært tvangsinnlagt ved Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen.

Personvernpolicy