Kraftig regn kan skape gjørmekaos på Norway Cup

Regnvått under første kampdag i Norway Cup 2015 på Ekebergsletta i Oslo søndag formiddag.
Regnvått under første kampdag i Norway Cup 2015 på Ekebergsletta i Oslo søndag formiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Regnet laver ned, og det er ventet store mengder nedbør på Østlandet utover dagen. Det kan skape store problemer for verdens største fotballturnering, Norway Cup, som åpner søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ligger an til reprise på gjørmefesten på Ekebergsletta i 2010. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Det ligger an til reprise på gjørmefesten på Ekebergsletta i 2010. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Allerede søndag morgen åpnet himmelens sluser seg over hovedstaden. Omtrent samtidig ble verdens største fotballturnering sparket i gang på Ekebergsletta. Regnet skal hølje ned mesteparten av dagen og avtar ikke før ut mot kvelden, ifølge værvarslingstjenesten Yr.

Dermed er det trolig duket for en real gjørmefest, frykter leder Frode Kyvåg.

Cupen har kriseplan

– I verste fall må vi ut på krisebaneopplegget vårt, som betyr ut på 56 kunstgressbaner rundt omkring i Oslo. I beste fall kan det hende vi kan starte som planlagt, eller det kan komme en mellomløsning der vi må utsette det i noen timer. Det tar vi som det kommer, sier han til NRK.

Meteorologisk institutt sendte fredag ut OBS-varsel for fire østlandsfylker for helga, fordi det var ventet svært mye regn lørdag og søndag.

Opp mot 50 milliter regn

Allerede rundt klokka 8 søndag morgen meldte instituttet at Øsaker i Sarpsborg hadde fått 19 millimeter regn i løpet av to timer og at mer var i vente.

Det var ifølge varselet ventet opp mot 50 millimeter nedbør på Østlandet i løpet av 24 timer.

I Oslo førte overvann og olje på asfalten til glatte veier og flere bilulykker søndag formiddag, ifølge Nettavisen. To bilister kom relativt uskadd fra det da de i to forskjellige episoder kom ut for hver sin singelulykke i løpet av en drøy times tid.

Personvernpolicy