Hardt skadd mann reddet opp fra fjellsprekk

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

En mann i 60-årene ble natt til søndag berget opp av en fjellsprekk i Melåaksla i Kvæfjord i Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mannen hadde ramlet ned i en sprekk og lå i en bekk. Han var nedkjølt, og redningsmannskapene berget trolig livet hans, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB i 3-tiden natt til søndag.

Mannen hadde til alt hell med seg mobiltelefon på fjellturen i Austerfjorden i Kvæfjord og fikk selv ringt og varslet om ulykken.

Flere timer

Han lå hardt skadd og var ute av stand til å komme seg opp av vannet og fjellsprekken på egen hånd.

– Mannen ble heller ikke funnet med en gang. Det er veldig ulendt terreng, og redningsaksjonen har pågått i ganske mange timer, sier operasjonslederen.

På grunn av tåke kunne ikke Sea King-helikopteret fly helt opp. Redningsmannskapene, som både var sivile og fra Røde Kors, måtte derfor gå et godt stykke før de fant fram til stedet mannen lå.

– Han måtte bæres ned av mannskapene fra Røde Kors. Et stykke ned i fjellet kunne han hentes ut av redningshelikopteret som hadde med lege og redningsmann, sier Thomassen.

Stabil

Mannen ble fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Harstad.

– Han var relativt hardt skadd og hadde ikke klart å komme seg noen vei alene. Jeg har sagt til redningsmannskapene at de berget et liv i dag, sier operasjonslederen.

Litt senere på natten ble mannen betegnet som stabil, og Thomassen opplyste til NRK at det går bra med ham.

Politiet iverksatte redningsaksjonen etter at de fikk melding fra AMK i 20-tiden lørdag kveld.

Personvernpolicy