Fire reddet ned fra fjelltur i Jotunheimen

Fire personer ble reddet ned fra en tur opp mot Norges tredje høyeste fjell, Store Skagastølstind, sent søndag natt.
Fire personer ble reddet ned fra en tur opp mot Norges tredje høyeste fjell, Store Skagastølstind, sent søndag natt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Fire personer som hadde gått seg fast på vei opp til Store stølstind i Luster, ble natt til søndag reddet ned av mannskaper fra Alpin Redningsgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både politiet og Hovedredningssentralen fikk sent lørdag kveld melding om at de fire hadde gått seg fast på vei opp mot Norges tredje høyeste fjell.

– To menn fra Alpin Redningsgruppe ble fraktet opp med luftambulansen for å føre de nødstedte ned til Turtagrø. De er nedkjølt, men OK, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt på Twitter.

De fire er to personer i 20-årene og to i 30-årene, skriver Bergens Tidende.

– De ringte selv og meldte ifra at de hadde gått seg vill på veien og slet med å ta seg ned fra Store Skagastølstid, sier operasjonsleder Kai Myklebust i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Turtagrø ligger 900 meter over havet og er et kjent utgangspunkt for fjellturer i det ville fjellområdet Hurrungane sørvest i Jotunheimen. Store Skagastølstind strekker seg 2.405 meter over havet og er så bratt at de som vil nå toppen, er nødt til å klatre.

Personvernpolicy